21 Mayıs 2008 Çarşamba

* Netbeans 6.1 portlet desteği ile Visual portlet geliştirdiğimizde, aşağıda belirtilen kısmı web.xml dosyasından silmez isek "deploy" aşamasında aşağıdaki hata Glassfish server.log dosyasında görülecektir.

Error loading deployment descriptors for module [portlet1] Line 132 Column 11 -- Deployment descriptor file WEB-INF/web.xml in archive [portlet1]. cvc-complex-type.2.4.a: Invalid content was found starting with element 'taglib'. One of '{"http://java.sun.com/xml/ns/javaee":jsp-property-group}' is expected.;_RequestID=80651ab6-2ae1-4e3d-a686-a1eeec206d84;"DPL8011: autodeployment failure while deploying the application : Error loading deployment descriptors for module [portlet1] Line 132 Column 11 -- Deployment descriptor file WEB-INF/web.xml in archive [portlet1]. cvc-complex-type.2.4.a: Invalid content was found starting with element 'taglib'. One of '{"http://java.sun.com/xml/ns/javaee":jsp-property-group}' is exected.

Bu hatayı ortadan kaldırmak için web.xml dosyasından aşağıdaki kısmı siliniz.


<jsp-config>
<jsp-property-group>
<url-pattern>*.jspf</url-pattern>
<is-xml>true</is-xml>
</jsp-property-group>
</jsp-config>


* Portletiniz doğru bir şekilde "deploy" edilmiş olsa bile örneğin bir butona bastığınızda sayfa tazelenecek ancak butona bağlamış olduğunuz kod çalışmayacaktır. Aşağıdaki bölümü portlet.xml dosyasına ekleyiniz (hemen </portlet-app>'den önce)

<container-runtime-option>
<name>javax.portlet.escapeXml</name>
<value>false</value>
</container-runtime-option>

I18N için properties dosyaları oluşturmak

Çok lîsanlı çözümler üretmek için properties dosyalarından yararlanıyoruz. Netbeans'in içinde bu işi oldukça kolay bir şekilde halleden bir editör plugini var. İşte bu plugin müstakil bir proje aslında! Adı "Property Resource Bundle Editor". Eğer amacınız herhangi bir proje oluşturmadan çok dilli bir kaynak oluşturmaksa çok faydalı olan bu açık kaynaklı programı indirip kullanmak isterseniz adresi:

https://prbeditor.dev.java.net/

Blogspot'ta xml'li tag'li kodlar yayınlamak

Blogspot'ta bir kod örneği yayınlamak istediğimizde problem çıkıyor. Farklı tag'lar farklı yorumlanıyor, bu da metnin düzenini bozuyor. Çözüm kodları "dönüştürmekte". Bu dönüşüm sizin için yapan basit bir araca http://www.accessify.com/tools-and-wizards/developer-tools/quick-escape/default.php adresinden erişebilirsiniz.