6 Şubat 2008 Çarşamba

Yemek günleri organizasyonunun ilkini gerçekleştirdik..

Organizasyona ekmek kadayıfı eseriyle katılan halp, ilk hafta olmasına rağmen bu işin üstesinden başarıyla geldi. Uzun zamandır böyle güzel bir ekmek kadayıfı yemedim desem yalan olmaz. Gerçekten de daha bu fikir ortaya atılmadan önce bile, müteatit kereler bize ekmek kadayıfı konusundaki yeteneğini gösterme isteğini belirtmişti kendisi. Zaten sıralama belirleneceği sırada da:
Arkadaş dedi benim sıram ne olursa olsun dedi, ilk hafta getiririm ekmek kadayıfını, kadayıf neymiş görürsünüz dedi. Ama gerek kalmadı kurada birinci sırayı çekti.

Bu lezzetin gerisinde usta bir karışım tarifi olduğu kesin. Önümüzdeki günlerde sanırım bizimle de paylaşacaktır. Gerçekten şerbetin oranı tam yerindeydi. Ne bayıcı bir şeker ne de yavan bir tat.
Gerçi başlangıçta, tepsinin orta kısmının çok da kabarmamış olması ve de kadayıfın üst bölümlerinde yer yer rastlanan hava boşlukları ( şerbetin bu kısımlar tarafından çok emilememesi sonucunda) tad konusunda beni biraz endişelendirdiyse de, bu yemek deneyimi, üzerine sürülen, Afyon'nunkini aratmayan, ve Ankara Çubuk çıkışlı 'becim' kaymağı ile birlikte bir lezzet şölenine dönüşüverdi.
Servis tabakları, çatal, peçete herşey düşünülmüş, iyi hazırlanılmış, bize ise sadece yemek kalıyordu. Biz de üzerimize düşeni yaptık, afiyetle yedik.
Teşekkürler sevgili halp.