27 Mart 2008 Perşembe

No Country For Old Men

Ben de filmi bir çok kişi gibi "en iyi film" oscarını aldığı için izledim. Filmi izledikten sonra sinema sanatından hiç anlamadığıma kanaat getirdim.
Burada (http://www.sinemalar.com/film/2383/Ihtiyarlara-Yer-Yok/) baya çok yorum yapılmış. Bir de ben yorum yazarak kafanızı şişirmeyeyim. Çoğu kimsenin ortak fikri Javier Bardem'in performasının oscarı hakkettiği üzerine.
Bu arada film bende var. Goruntu kalitesi gayet guzel ama dublaj cok kotu ve Rusça:))))))))

Son Dakika!

8. haftadan en yeni ve net fotoğraf ! Yoğun istek üzerine baloncuk eklendi.

- Gelgin: Gel bakalım Absolutum.
- Absolut: :)
- Quixotic: Uykum var.
- Halp: Efendi çoban diyorum.

...yaparsa, quixotic müdür yapar.



Önce en alta tuzsuz etimekleri dizeceksin, onun üzerinde, muhtemelen 'pekşeker' markalı şekerle yapılmış, son derece kıvamında şurubu gezdireceksin -ki yiyenler hem lezzetli hem de hafif tatlı işte bu diyecek-, yetmedi, üzerine vanilyalı puding -kaçak- katını çıkacaksın (hammaddeleri saymazsak menüdeki tek hazır gıdadır kendisi), daha da yetmedi, bazı arkadaşların starbuckstan aldıkları kimi içeceklerin üzerinde de görmeye alışık oldukları, krem şanti ile adeta Osmanlı hat sanatından örnekler vereceksin, sonrada tatlı konusuna noktayı, damla çikolatalarla koyacaksın...

Adeta bir zarfı andıran talaş böreğinin içine havuçlu, bezelyeli ve de sanıyoruz ki sindirimi kolay olsun diye küp küp doğranmış tavuk parçacıklarını ustaca karıştıracaksın ve yiyenlerin midesine löp diye oturmasın bilakis bir kuş hafifliğinde uçsun diye milföy hamurunu tercih edeceksin...

Artık klasikleşmiş bir ürün haline gelmiş, Akman pastanesinin meşhur sosisli sandviçlerinde kullanılanın enfes tadıyla yarışır nitelikteki rus salatasını da, hani servis tabağı boş kalmasın dercesine menüye ekleyeceksin.

Sonra da gece boyunca sürdüğünü söylediğin hazırlık aşamasında gösterdiğin hamaratlığı, bu harika tadları, evden getirdiğin -ve Absolut ile bendenizi hangi malzemeden yapılanlarının daha kolay kullanıldığı ve sağlığa zararlı olup olmadığı gibi türlü tartışmalara sevk eden- spatula ile tabaklara servis ederken de göstereceksin.

İşte sevgili okurlar, bunlar kolay işler değil, hem de hiç değil. İçinde bulunduğumuz bu gergin günlerde bunu yapsa yapsa biri yapar;

Yaparsa bizim quixotic müdür yapar hem de her zamanki mütevazılığı ve soğukkanlılığıyla yapar.

Adet olduğu şekliyle bitirelim:

Emeğine sağlık !

Yedinci Hafta

Aslında sekizinci haftayı geride bıraktık ama yedinci haftayı da unutmayalım. Yedinci hafta Seda'nın bol çeşitli ve özenle hazırlanmış menüsüyle karşılaştık. Mercimekli köfte, börek ve irmikli tatlıyla birlikte çıtayı ben artık göremiyorum. Mercimekli köftenin yanında marul ve limon da unutulmamıştı. Fotoğraf da çekmiştim ama sanırım Gelgin'deler.