21 Eylül 2008 Pazar

Sevgili dostlarıma bir mektup

Sevgili arkadaşlarım,

Sizlerle hiç unutamayacağım iki sene geçirdim. Ardımda o kadar güzel hatıralar bırakıyorum ki... Sizlerle paylaştığım ne varsa hepsi için teşekkür ediyorum.

Sevgili Gusto,

İşini senin gibi iyi bilen, iyi yapan birisine "arka-daş" olmak harikaydı. Yapılması gereken en mühim işlerde arkamı endişe taşımadan yaslayabileceğim, emanet edebileceğim bir dostla çalışmanın rahatlığını yaşattın bana. Polemiklerimizin tadı tuzu da sendin. Bu zamanda aynı mantık zemini üzerinde durup konuşabileceğimiz insan sayısı bu kadar azken sana rastgelmiş olmak büyük şanstı.


Sevgili Elf,

İşe seninle aynı gün başladık. O günlerde birileri, senin benim için iş arkadaşlığımız neticesinde ifade edeceğin anlamdan bahsetse ona inanmazdım. Bir sürü çetrefilli iş peşinde beraber koşturduk. Bana verdiğin desteğin ve dostluğunun kıymetini kelimelerle ifade etmem mümkün değil. İnanılmaz zerâfetini ve güler yüzünü hiç unutmayacağım.


Sevgili Gelgin,

Senin dostluğun da kazanmış olmakla iftihar ettiğim dostluklardan. Bir insanın bakışlarından temizlik ve iyilik akar mı diye sorsalar "evet" derim. "İnanmıyorsanız Gelgin'le oturun iki dakika sohbet edin!" Polemiklerimizin olmazsa olmazı, sevgili dostum, bu güzel bakışlarını, mütebessim çehreni özleyeceğim.


Sevgili Edi,

Seninle nispeten daha kısa bir süre beraber çalıştık ama şimdi dönüp bakıyorum da sanki yıllarca çalışmış gibi hissediyorum. Senin zor meseleleri anlamak ve bir yerlere oturtmak için vicdan terazinde tartışını hep hatırlayacağım. Hadiselere böylesine ön yargısız yaklaşabilen az insan vardır. Polemiklerimizi daha rasyonel bir zemine çekmek için yaptığın wikipedia araştırmaları da hafızamda hoş birer hatıra olarak kalacak.


Sevgili abSoLuT,

Seni elbette polemiklere katkıların ve Gusto'ya tatlı tatlı takılmaların ile hatırlayacağım. Tabi bir de yılan hikâyesine dönen basın özetleri programıyla! Ben hâlâ basın özetleri programını opensource bir proje yapmak lazım diye düşünüyorum haberin olsun.


Sevgili Halp,

Kadim dostum, sessiz sedasız en önemli projelerden birini tek başına aldın, yüklendin, ayağa kaldırdın. Öyle önemli bir yükü kaldırdın ki, uğraştığın işle benim meşgul olmam hemen hemen hiç gerekmedi. Kıymeti bilinmesi gereken bir adamsın sen. Asansör sırasında hep en arkaya kalışın, her nasılsa ikide bir çeşitli organizasyonların düzenleyicisi oluvermen YM günlerimizin renkli hatıralarıydı.


Sevgili Grkm,

Bu blog işlerine hiç girmedin. O yüzden nick'ini ben uydurdum. Başlangıçtaki olumsuz şartlara rağmen işe başlaman ve bir sene boyunca "oyundan düşmemen" çok etkileyiciydi. Senin önünün açık olduğunu düşünüyorum. Kendini yetiştirmek yönünde biraz daha gayretle çok iyi noktalara geleceksin. Şunu da itiraf edeyim ki seni Fifa'da bir kez olsun yenememiş olmak içimde bir sızı olarak kalacaktır!...


Sevgili Uçan Teneke,

Teknolojiye, bilgisayarlara olan ilgin seni daha çok ötelere taşıyacak. Bu heyecanı kaybetmemeye dikkat etmelisin. İşimiz gereği bir sürü farklı teknolojide kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Bunu en iyi yapan kişi olarak takımımızın "joker" oyuncusu oldun. Çeşitli sebeplerden bu durum seni çok mutlu etmese de uzun vadede lehine olacak. Adres etiket programını devreye aldığın zaman bana haber verir misin? ;-)


Sevgili fkrt,

İlk geldiğimde kursa gitmene mâni olmuş, .net'i kendin gayret ederek öğrenebileceğini söylemiştim. Ve öğrendin! Hem de iyi öğrendin. Beraber çalıştığımız müddetçe beni en çok mutlu eden olaylardan birisi buydu. Hele sen meseleyi kavrayıp yeni teknolojileri heyecanla takip etmeye başlayınca sevincim katlandı. Ne olur bu gayretini sürdür. Günlük sıkıntıların seni durdurmasına izin verme. Hedefini yüksek tut. Türkiye'nin bir numaralı LINQ uzmanı olmak hedefi nasıl?


Sevgili Fırat,

Zaman zaman yaptığın iş gereği de olsa, kurumumuzda hitap ettiğimiz kitleyi en iyi tanıyan kişi olduğunu dile getirdim. Aslında herşey olması gerektiği gibi olsa, el üstünde tutulman gerekirdi. Bizi gerçek dünyaya bağlayan hayat adamı olarak ekibin ayrılmaz bir parçasıydın. Sadece pazarlıklarımız değil, zaman zaman yeraltı dünyası ile, zaman zaman iş dünyası ile ilgili bilgi akışımız da sana emanetti. Ben senin insan ilişkileri hususundaki potansiyelini ileride çok daha güzel değerlendireceğine inanıyorum.


Sevgili Haluk Bey,

Ekibimize katılmanız bir lütuftu. Bu sayede gerçek bir mühendis nasıl olur, iş nasıl doğru yapılır görme fırsatını bulmuş olduk. Pek az insan bilse de koskoca bir projeyi yeniden ele alıp neredeyse baştan yazdınız. Kurumda kullanılan teknolojiler içinde en moderni, en yenisi bu projede kullanıldı. Keşke ekip olarak sizden daha fazla istifade edebilseydik. İstanbul'daki hayatınızda başarılar diliyorum.


Sevgili arkadaşlar,

Hepinize sonsuz teşekkürler, hepiniz çok iyi insanlarsınız ve sizinle çalışmak benim için büyük şanstı... Hepinize ömür boyu mutluluklar diliyorum... Yeniden görüşmek üzere...