12 Haziran 2008 Perşembe

DynaFaces - Tablo içerisinde kullanılan button gibi ögeler

Tablo içerisinde "button", "checkbox" vb. kontollar kullanıldığında bu kontrollardan DynaFaces eylemlerini başlatmak mümkün değildir. Aynı zamanda tabloda kullanılan tüm kontrollarda dinamik olarak rowId atanır.
Örneğin :
form1:table1:tableRowGroup1:tableColumn1:button1 kontrolunu kullanmamız yanlış olur, bunun yerine:
1nci satır için form1:table1:tableRowGroup1:0:tableColumn1:button1
2nci satır için form1:table1:tableRowGroup1:1:tableColumn1:button1
...

olarak kullanmamız gerekir. Dinamik olarak satır numarasını almak için (satır numaraları 0'dan başlar, 0 ilk satırdır, en son satır satır miktarı-1'dir):

(Tablo'nun button OnClick JavaScript kısmına aşağıdaki komutları yazabiliriz.)
DynaFaces.Tx.fire('ajaxTransaction1', 'form1:table1:tableRowGroup1:'+'#{currentRow.tableRow.rowId}'+':tableColumn1:button1');
return false;

Ancak DynaFaces için bu çalışmayacaktır. Burada bir "bug" söz konusu. Ancak "bug" giderilmiş durumda ise kullanabilirsiniz. Ancak eğer kullanamıyorsanız problemin çözümü şu şekilde:

1. tablonun dışında form üzerinde kullanmadığınız bir yere bir textField koyunuz. Button'un action event'i yerine artık textField'in valueChange event'ini kullanacağız. Button için yazdığınız Java kodunu TextField valueChange event Java koduna yerleştiriniz. TextField alanına Button JavaScript'i ile rowId'yi atamak suretiyle değerinin değişmesini ve rowId'nin Java kodumuz içerisinde kullanılmasını sağlayacağız.

2. DynaFaces transaction'ını Button'da kullanmayıp TextField için tanımlayınız (Send input "yes" olacak).

3. Button onClick JavaScript kodu :

document.getElementById('form1:textField1').setProps({value:'#{currentRow.tableRow.rowId}'});

document.getElementById('ajaxTransaction1', 'form1:table1:tableRowGroup1:'+'#{currentRow.tableRow.rowId}'+':tableColumn1:button1').refresh('form1:textField1');

DynaFaces.Tx.fire("ajaxTransaction1", "textField1");
return false;

(Burada dikkatinizi DynaFaces.Tx.fire("ajaxTransaction1", "textField1") komutuna çekmek istiyorum. DynaFaces eylemini button kontrolu içerisinde ve textField1 için başlatıyoruz-ateşliyoruz. Bu sayede TextField onChange JavaScript eventi içerisine bu komutu yazmamız gerekmiyor, zaten TextField onchange eventini çalıştırmamız da gerekmiyor ).

4. TextField kontrolunuzun visible özelliğini "false" yapınız.