8 Şubat 2008 Cuma

Anket Sonucu

İlk anketimiz sonuçlandı. Ankete 8 kişi katıldı.
Anketimizde polemiklerin yazın daha çok ve çeşitli olmasının sebebini sormuştuk.
Sonuçlar:
%37 Sıcak ve nem
%25 Güneşin yaratıcılık üzerindeki etkisi
%25 Hiçbiri
%12 Para
%12 Polemikler azalmadı

6 yorum:

gusto dedi ki...

Pek sayın anketci adminimiz,
Sanırım bu rakamlarda bir sorun var.
Nasıl oluyor da toplam sonuç %111'e ulaşıyor? Birinin oyu iki mi sayıldı yoksa? Bu bizim topluluktaki eşitlik ilkesiyle çelişmiyor mu?
Bu arada bir sonuç bildirgesi olmayacak mı ya da bu anketi nasıl okumak lazım, bu konulara açıklık getirmenizi umuyoruz.
Ayrıca '...sebebini sormuştuk' cümlesi de bana yıllar önce Erol Evgin'in sunduğu Aileler Yarışıyor adlı yarışma programını hatırlattı. O Programda Erol çok komikti, her yarışmanın sonunda '..eee bugün kim dansediyor der, bi yandan da kendisi beceriksizce dans etmeye başlardı..'
Yani diyeceğim odur ki: anketleri bence gizli yapmak lazım. Hem oy verenler o an ititbariyle oluşan sonuçtan etkilenmesin, hem de -pek sanmıyorum ama- sonuçlar konusunda merak uyansın.

Adsız dedi ki...

Hürriyet'in yorumları gibi mi yani?... Asla kullandığın oyun sayılıp sayılmadığını bilemezsin sonra... :-)

edi dedi ki...

Sayın gusto,
Öncelikle anketçi admin sıfatını üzerime almıyorum. Anketçi olsam sürekli anket yaparım di mi ama. Öyle birşey yok. Bir deneyelim neymiş bu anket dedim uyguladım. Gayet basit. Yazarlarımıza anket oluşturabileceğini göstermek istedim. Tabii ki sayın gusto eleştiri hakkınız var. Anket uygulamasını ben yazmadığım için açıkçası neden %111 çıktığını bilmiyorum. Bir kişinin birden fazla seçme hakkı vardı. Eşitlik konusunda bir sıkıntı yok. O sizin şüpheciliğiniz diyelim sayın gusto. Bu anketten sonuçlar çıkarmak niyetinde değildim. Böyle bir beklentiniz varsa anketi yorumlayarak katkıda bulunabilirdiniz. Herşeyi adminden beklemeyelim. Gizli anket uygulaması da vardır elbet, bu önerinizi dikkate alabilirim.

Bahsettiğiniz programı gülümseyerek hatırladım :). 100 kişiye sorduk bıdıbıdı diye başlıyordu anketler. Ben Erol Evgin i severim. Dans edebilir problem değil.

abSoLuT dedi ki...

Sayın gusto'nun tabi ki eleştirmeye hakkı var, fakat eleştirmeden önce bir arkasına yaslanıp düşünmesinde de fayda var. Oy kullanırken birden fazla seçeneğe oy verebildiğini farketmiş olman lazım. Dolayısıyla "a seçeneği: %15" yazıyorsa, bu "oy verenlerin %15'i a seçeneğini işaretlemiş" şeklinde okunmalıdır. Yani toplamın %100'ü geçmesi normaldir, ilkokul öğrencisinin anlayabileceği, basit, matamatiksel bir sonuç.

Son günlerde basında saptırılmış ve belli bir fikri desteklemeyi amaçlayan anketler görür olduk. Bu, onlardan biri değil :)
Selametle.

gusto dedi ki...

Çok bilmiş ve büyüyünce muhtemeldir ki avukat olacak ilkokul öğrencisi, sanadır lafım!
Şu ankette her maddeye kaç kişi oy vermiş bi söyleyiver bakalım ama 10 saniye süren var; süren başladı..1001,1002,...ve bitti.

Bu arada sevgili yazar o yorumunda anketin yapılış şekline eleştiriyi, nükteli bir üslupla getiriyor, yoksa rakamlar ya da çıkan sonucun ne olduğu pek de umurunda gözükmüyor. Yazar burada bazı gerçekleri bilmezden gelip konuya yeni açılımlar gelmesine sebep oluyor. Belki avcı kimliğini ortaya koyuyor, belki de toplumun tartışıp en güzeli bulması uğruna kendini feda ediyor...

abSoLuT dedi ki...

Ah küçüğüm, ah benim ne dediğini bilmez arkadaşım.. Sen hem hata yap hem de "Toplumun ilerlemesi için kendimi feda ediyorum" gibi komik bahanelerin arkasında sığın.. Ama başka ne olacaktı ki? Sen değil miydin daha 10 dakika önce "Ben aslında öyle demek istememiştim ama sözcükler ağzımın duvarlarına çarpıp yanlış çıkmış" diyen.. Biraz daha dikkat gusto kardeş.